^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Посета нутриционисте

Данас је, у оквиру eTwinning пројекта ,,Кратка историја зачина", нутрициониста Немања Костадиновић одржао један мало другачији час. Предавање је било занимљиво, стекли смо доста нових сазнања и добили неке драгоцене савете. На низ питања која су деца постављала господин Немања је давао интересантне одговоре. Наши ђаци сазнали су чиме могу заменити чипс, смоки, грисине и остале укусне, али не тако здраве грицкалице.
Захваљујемо се Немањи што се одазвао на упућен позив и надамо се да је ово почетак једне нове и континуиране сарадње.
nutricionista

Окружно такмичење у шаху 2023. године

Данас 19. 3. 2023. године одржано је Окружно такмичење у шаху. У појединачној категорији на Републичко такмичење пласирали су се:
Алекса Остојић (4/1) - 2. место и
Милица Дешић (8/3) - 2. место.
Осим њих и екипа Душанове школе освојила је 2. место и пласирала се на републички ниво. Екипу су чинили:
Павле Грандић, Ерик Хансангју, Алекса Костић, Милица Којић, Сара Кларић, Алекса Остојић, Лука Мирковић, Јован Голубовић, Милан Стојковић, Лена Ђурић, Милан Мијатовић, Милица Дешић и Лука Дупор.
Честитамо овој сјајној деци и њиховој менторки Љиљани Бакић која их је спремала за ово такмичење! Држимо вам песнице у Нишу!
Шах 5555шах6666шах 7777

Окружно такмичење из енглеског језика 2023. године

Има ли бољег начина да се почне са објавама са такмичења одржаних у недељу 19. 3. 2023. године од вести да имамо пласман на Републичко такмичење.
Наиме, ученица Наталија Антонић (8/2) успела је да данас у Пећинцима освоји друго место на Окружном такмичењу из Енглеског језика. На овом великом успеху честитамо и њој и наставници Оливери Чојчић која ју је спремала за исто!!!
енглески окружно

Окружно такмичење из математике 2023.године

На окружном такмичењу из математике, одржаном 18. 3. 2023. године, ученици трећег разреда које је спремала Гордана Стојанац, постигли су изузетан успех. Све честитке овом сјајном тиму и дечацима о којима ће се у будућности тек писати.

математика окружно

Општинско такмичење у рукомету за пионирке 2023.

На општинском такмичењу у рукомету за пионирке одржаном 17. 3. 2023. екипа наше школе освојила је треће место.

Све честитке овим сјајним девојчицама и наставници Нади Петровић која је увек уз њих.
Екипу су чиниле:                                                 руки 4                 
Марија Трбојевић - 6/1
Јана Васић - 6/1
Марина Хајдуковић - 6/4
Душица Мрдаљ - 7/2
Миа Кнежевић - 7-3
Јована Маринковић 8/2
Сара Ћуић - 8/2
Тијана Веселиновић - 8/3
Лана Ковачевић - 8/4
Милица Петровић - 8/4
Нада Качавенда - 8/4

Општинско такмичење у рукомету

У четвртак 16. 3. 2023. одржано је још једно општинско такмичење у рукомету. Наши дечаци су добром игром заслужили да понесу титулу најбоље екипе и освојивши прво место пласирали су се на окружно такмичење. Браво за ове дивне момке и наставницу Наду Петровић која их је спремала и подржавала током игре.

руки1руки 3руки 2

Општинско такмичење Географија 2023. године

У недељу 12. 3. 2023. године одржано је општинско такмичење из географије. Наши ученици су показали да им ни ова област није страна и остварили веома добре резултате. Честитамо ученицима и њиховим наставницима Радослави Јаковљевић и Николи Петровићу, а желимо им и успех на наредном нивоу такмичења.

335222595 1603071056806012 219481798342060297 n

Читајмо гласно 2023. године

И ове године смо се укључили у шесту по реду акцију "Читајмо гласно" у организацији Друштва школских библиотекара Србије. У активност су били укључени сви ученици школе, а спроведена је на часовима ЧОС-а у периоду 27.2.-3.3.2023.године. Учешћем у овој акцији надамо се да смо успели да пренесемо нашим ученицима колика је важност читања. Кликом на линк можете видети неке фотографије и снимке ове акције.

https://padlet.com/jejlan_jeca/padlet-k59gtk01rai3yecf

Најбоља школа и најбољи педагог у спорту

Спортски савез Општине Рума наградио је најбоље румске спортисте у 2022. години.
Том приликом плакете за најбољу школу у спорту и најбољег спортског педагога уручене су управо Душановој школи и нашој наставници Љиљи Орловић.
Изузетно смо поносни на наше спортисте захваљујући којима смо добили ово значајно признање. Све честитке упућујемо и наставници Љиљи.
Међу награђеним спортистима испред својих клубова налазе се наши садашњи и бивши ђаци. Браво, драги наши! Желимо вам пуно успеха у вашим спортским каријерама. Увек ћемо бити ту да навијамо за вас!

најбоља школа
.

Окружно такмичење из физике 2023.

На окружном такмичењу из физике које је одржано 11. марта 2023. имали смо два представника. Двоје сјајне деце која су нас већ навикла да за њих нема препрека какав год се изазов нашао испред њих. Након добијања резултата имамо два прва места. Честитамо овој сјајној деци која не престају да померају границе и њиховој менторки Снежани Керкез.

физика ок

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.