^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Зачинска башта

Данас је пројекат ,,Зачинска башта" успешно приведен свом коначном изгледу. Ученици су учествовали у садњи зачинског биља о којем су раније учили.

Овај пројекат резултат је заједничког вредног рада школског тима за пројекте, директорице школе Наташе Станић, наставника биологије, технике и технологије, информатике па чак и физичког васпитања, нашег домара и наших вредних ученика. Башта је коначно постављена и о њој ће ученици наставити да се брину.

Како је директорица у интервјуу Сремској телевизији нагласила ,,Битно је да деца не изгубе додир са природом и битно је да повежу теорију са праксом, јер им такво знање остане заувек."

viber slika 2021-05-12 15-14-56

Књиге на дар

Још од 1923. године у Шпанији се 23. април обележава као празник у част Мигела де Сервантеса. Обичај је да тог дана мушкарци женама на поклон доносе руже, а да им жене заузврат поклањају књиге.
Почев од 1995. године на данашњи дан се обележава Светски дан књиге и ауторских права. Тим поводом нашу школу је посетио Дамир В. Тоскић, директор румске градске библиотеке, и нашој директорици, Наташи Станић, уручио поклон књиге које ћемо са задовољством читати.
biblioteka 2biblioteka 1

Нове паметне табле

У оквиру пројекта Партиципативно буџетирање, све основне школе на територији општине Рума добиле су паметне табле са пројекторима. У ери дигитализације ово није мала ствар и захваљујемо се на овом поклону који ће сигурно значити пуно у процесу образовања ученика. Наша школа добила је 4 паметне табле и радујемо се што ћемо их ускоро сви заједно користити.

табла

Чувам те

Поштовани родитељи,
Почев од марта 2021. године почела је с радом платформа под називом  Национална платформа ,,Чувам те" која за циљ има превенцију и заштиту од насиља у школама у Републици Србији.У оквиру ње се налазе бројне обуке, материјали и информације које су намењене родитељима, наставницима, али и ученицима како бисмо се сви упознали са начинима борбе против вршњачког насиља. Материјали и обуке ће се континуирано објављивати.Уколико сте заинтересовани, све додатне информације можете добити на следећој адреси www.cuvamte.gov.rs

Поново у школи

У складу са дописом Министарства просвете, науке и технологије Републике Србије, ученици старијих разреда се од понедељка 19. 4. 2021. године поново враћају у школске клупе.
Ученици Б групе наредне недеље похађаће наставу у понедељак, среду и петак, а ученици А групе у уторак и четвртак.

Пробни завршни испит

Завршио се и пробни завршни испит. Ученици осмог разреда имали су прилику да провере своје знање и виде шта је то на чему морају да евентуално пораде. Све је прошло у најбољем реду, што нас је само уверило у то колико су наши ученици савесни и озбиљни онда када је то најпотребније.

viber slika 2021-04-10 15-13-45

Дан школе 2021. године

Услови су измењени, али ентузијазам и задовољство које осећамо кад припремамо приредбу за Дан школе никад не јењава. Захваљујући преданом раду наших ученика и наставника припремили смо вам много тога. Иза нас је једна од најтурбулентнијих година, али баш зато смо желели да вам прикажемо све што смо ове године заједнички стварали.

Видећете филм који су о својој школи снимили наши ученици, рецитале наших талентованих говорника, конкурсе ликовних радова које смо организовали поводом Дана школе...

Пре него што погледате приредбу, дужни смо да и овако јавно објавимо резултате ликовног конкурса.

Након вишесатног гласања стручни жири у саставу: Александра Станковић- Јовановић,  Сузана Геци и Маја Нагл, донео је одлуку да се похвале и награде следећи ученици:
Категорија ученика 1-4. разреда:
1. место по гласовима делиће групни радови ученика 2-2 и 4-1
2. место делиће: Атила Лолић 4-4 и Урош Ракинић и Марко Татић 2-3
3. место делиће ученички радови 1-1 и 1-2
И у категорији старијих ученика ћемо испоштовати гласаче:
 1.место ће делити: Дејан Малбашић 8-2 и Исидора Дојић 8-2
2.место: Бојана Видаковић 5-3 и Немања Дерета 6-3
3. место деле три ученице: Ања Милијашевић 8-4, Тамара Блануша 7-1 и Марија Митровић 8-3.
Честитамо свим награђеним ученицима!
Наставнице су аргументовано давале гласове и копља су се жестоко ломила. У ово време када је уметност стављена у други план, а како је ,,Слика-композиција без тона и гласа" (Хорације), наши ђаци су ,,певали" МАЕСТРАЛНО. Захваљујемо се свима који су учествовали и улепшали овај свет својим делима.

Свим ученицима и запосленима желимо Срећан Дан школе!!!

Приредбу погледајте на следећем линку:

https://www.thinglink.com/scene/1431178832995418114

Обавештење о предстојећим празницима

Према календару, који је сачинило Министарство просвете, 2.-5. 4. 2021. обележавају се Васкршњи празници по грегоријанском календару и то су нерадни и ненаставни дани.

Први радни дан је уторак 6. 4. 2021. Свим ученицима и запосленима који славе желимо Срећан Ускрс!

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.