^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Обавештење за ученике старијих разреда о предстојећој онлајн настави

ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ОШ „ДУШАН ЈЕРКОВИЋ“ ЗА ПЕРИОД 30.11. – 18.12. 2020.

Основна школа „Душан Јерковић“ је на почетку школске 2020/2021, усвојила оперативни план којим је предвиђено да ученици првог циклуса наставу похађају по основном моделу, док ученици другог циклуса наставу похађају по комбинованом моделу.

Услед погоршања епидемиолошке ситуације у целој држави, ученици другог циклуса ће у периоду 30. 11. – 18. 12. 2020. наставу похађати преко онлајн плтформе. Као средство комуникације са ученицима, ОШ „Душан Јерковић“ је изабрала гугл учионицу. Тај избор је унешен и у примарни оперативни план. Почетком септембра, школа је прихватила сугестију Министарства просвете и сви ученици и наставници су добили нове мејл адресе. Ученици су већ приступили раду у новим гугл учионицама, које ове године имају и опцију организовања видео састанка (гугл мит). Ученицима ће такође бити доступни садржаји Министарства просвете на платформи РТС Планета.

Приступ учионицама имаће и директор школе, као и предагошко – психолошка служба и они ће том приликом вршити инструктивно – педагошки надзор, односно пружати саветодавну подршку наставницима.

За ученике који имају техничке потешкоће организован је посебан вид подршке. Са њима ће се сарадња остваривати путем других видова комуникације као што су – директни позиви, вибер...

Посебна пажња ће бити посвећена и ученицима којима је то потребно кроз структуиран индивидуализован приступ у раду, односно прилагођавање у оквиру индивидуалног образовног плана (ИОП) – ИОП - 1, ИОП – 2, ИОП – 3. Школа је у оквиру оперативног плана дефинисала начин остваривања наставе, односно пружање подршке за ове ученике и исти ће прилагодити онлајн настави.

Настава на даљину реализује се настављањем реализације Посебног програма основног образовања и васпитања, а у складу са претходним упутствима.

Настава ће се од 30. 11. одржавати преко онлајн платформе, а према распореду који је утврђен на почетку школске године. Сатница такође остаје иста као и у време редовне наставе, с тим што ће наставници пружати ученицима и подршку у виду додатне и допунске наставе, ако имају потребу за истом.

Наставници ће пратити и вредновати развој, напредовање и ангажовање ученика и оцењивати ученике у току наставе на даљину, у складу са прописима који уређују оцењивање ученика у основном образовању и васпитању. Посебна пажња ће бити посвећена напредовању ученика у складу са принципима формативног оцењивања. На основу тих података и оцена добијених у току непосредне наставе у школи, наставници ће имати могућност да изведу закључну оцену. Наставници имају аутономију да писмене провере које не могу да реализују путем наставе на даљину одрже у другом полугодишту, водећи рачуна о распореду писаних провера из других предмета.

Ученици који не буду задовољни оценом, моћи ће да исту поправе у школи, ако предметни наставник то одобри. Приликом доласка у школу ради одговарања поштоваће се све епидемиолошке мере.

ВРЕМЕНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА – ДРУГИ ЦИКЛУС

Број часа

Време трајања

Одмор

1.

14:00 – 14:30

10

2.

14:40 – 15:10

10

3.

15:20 – 15:50

10

4.

16:00 – 16:30

5

5.

16:35 – 17:05

5

6.

17:10 – 17:40

/

  • Напомена- наставници који буду деци пружали додатну подршку, у виду додатне или допунске наставе, реализоваће је у договору са ученицима, поштујући унапред предвиђене рокове- у периоду најкасније до 19:30.

Школска башта

У марту 2020. године наш Тим за пројекте предао је свој предлог за такмичење "Школска башта". Данас је стигло обавештење да је наша школа једна од награђених у овом такмичењу. То значи да ће наши ученици, заједно са својим наставницима, имати прилику да се окушају на једном за њих потпуно новом пољу, јер ширење видика је саставни део правог образовања.
Резултате такмичења можете видети на следећем линку.
 

BE ECO FIRENDLY

Бити најбољи не значи само заблистати у једном тренутку, већ блиставост и одржати. Са поносом истичемо да је нашој школи и ове године додељена међународна ознака квалитета у оквиру пројекта "Be eco friendly- e Twinner"

e tvininge tvining 1

 

Заслужена награда

Прошле године садашњи ученици другог разреда су током онлајн наставе, у оквиру једне од тема којом су се бавили на пројектној настави, учествовали на конкурсу "Рециклажом штитимо планету" фирме "Наша рециклажа НС". Јуче су нам стигле захвалнице и утешна награда за ученика Лазара Швоњу. Поносни смо на наше екологеи њихове прве активности.
Браво децо!
viber image 2020-10-08 14-18-40viber image 2020-10-08 14-16-25viber image 2020-10-08 14-18-01

Мислиша 2020

Већ смо писали о успеху наших ученика на математичком такмичењу "Мислиша 2020". Ових дана у школу је стигла још једна дивна вест. Наша Катарина Пантовић, која је у тренутку такмичења била ученица I-2 разреда, успела је да се квалификује за републичко финале овог такмичења, освојивши максималних 60 поена. Колико је овај успех велики говори чињеница да је у финале прошло свега 235 ученика свих узраста са територије читаве Србије.
Нажалост, због ванредне ситуације, финале није одржано. Ипак, Математичко друштво "Архимедес" одлучило је да свим финалистима уручи посебне сертификате, као и занимљиве математичке књиге, како њихов успех не би прошао незапажено.
Овом приликом желимо да честитамо Катарини и да јој пожелимо да настави да ниже успехе!
viber image 2020-10-01 09-39-24viber image 2020-10-01 09-40-31
 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 5-8. РАЗРЕДА

Обавештење за ученике старијих разреда

Обавештавају се ученици Б групе, да у четвртак редовно долазе у школу, с тим што ће се настава одвијати по часовима од понедељка.

Кад маску скинем, више се бринем

Према школском календару рада, субота 12. 9. 2020. била је радни ненаставни дан. С обзиром да нам је свима у циљу да ђаци што дуже остану у клупама, овај дан био је посвећен подизању свести ученика о превенцији ширења вируса. На овај начин стекли смо увид о размишљању наших ученика, о њиховим жељама, али и страховима везаним за овај вирус. Кроз две осмишљене теме деца су своја размишљања на крају забележила на паноима или кроз презентације. Резултате можете видети у прилозима.

CollageMaker 20200922 144447666CollageMaker 20200922 145506249

 

Ђаци су имали прилику и да кроз часове ЧОС-а погледају видео клип о безбедном понашању у школском окружење, који је школама Проследио Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут". Овај видео можете видети кликом на следећи линк.

И прође прва недеља

Протекле недеље постали смо богатији за још једну генерацију ученика. У прилично измењеним околностима прваци су започели своје школовање. Након великог родитељског састанка 31. августа, првачићи су ушли у своју школу и упознали своје учитеље. Слагали бисмо да кажемо да нам није недостајао свечани пријем првака, али смо се потрудили да им овај дан остане у што лепшем сећању. Положили су Заклетву Душановаца и на поклон добили маскице са својим именом и симболом њиховог одељења. Надамо се да ће им у сећању остати да ове 2020. године нису били генерација под велом короне, већ генерација пчелица, совица и лептирића.

CollageMaker 20200906 172316300

CollageMaker 20200901 104407889

Добро дошли

У уторак 1. септембра школско звоно ће, након читаве вечности чини нам се, обележити почетак нове школске године.

Много је неизвесности испред свих нас, али драги наши мали и велики ђаци, желимо вам срећан повратак у ваше клупе!

Посебну добродошлицу желимо нашим најмлађим ђацима који ће ове године по први пут ући у своје учионице, положити Заклетву Душановаца и започети своје школовање.

Срећан почетак године жели вам ваша школа!!!

CollageMaker 20200828 145838285

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.