^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Шпанија и ми

ОШ ,,Душан Јерковић" већ неколико година учествује у различитим пројектима у земљи и иностранству. Циљ нам је да ученике научимо сарадњи, толеранцији и здравој комуникацији. Претходне школске године већина пројеката је заустављена или успорена. И поред тога добили смо eTwinning ознаку за квалитет, а пројекат ,,Зачинска башта" добио је средства за финансирање као један од најбољих у земљи.
Овог пута желимо да са вама (опет) поделимо једну лепу вест. Наиме још пре две године контактирала нас је школа из Шпаније која је желела да остваримо сарадњу кроз заједничке пројекте. Договорили смо да будемо школа домаћин гостима из Шпаније током школске 2020/21. године. Нажалост пандемија се испречила и зауставила ову сарадњу, а посета је одложена на неодређено време.
Ипак, да добре ствари увек нађу свој пут, уверили смо се ове недеље када нам је стигла пошта ни мање ни више него управо из Шпаније. Ученици из Каталоније послали су прегршт писама нашим ђацима са жељом да наставе са дописивањем. Циљ овог пројекта је да се деца упознају, размене информације о себи и својој земљи, уједно учећи изразе из српског и шпанског језика и усавршавајући енглески језик.
Такође смо се договорили да нам ове године дођу у госте чим ситуација буде дозволила. До тада погледајте, само нека од писама која су нам послали.
španija
Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.