^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Be eco friendly eTwinner

,,Немојте лимитирати децу само на оно што сте ви научили, јер деца су рођена у другом времену“

                                                                                                                              Р.Тагоре

Прошло је више година од како смо се као школа први пут прикључили eTwinning пројектима.

Када бисте нас питали зашто, могли бисмо вам рећи да смо хтели да се усавршавамо на личном нивоу, а можда и зато што смо свесни да учимо док смо живи. Времена се мењају, све се убрзало, а наша знања морају бити у корак са њима. Упознавши се са идејом eTwinning пројеката, постали смо и те како свесни колико учешће у њима може користити и ученицима и нама.

Наши ђаци схватили су колико је лако повезати се са вршњацима из читаве Европе и радити са њима «раме уз раме», без обзира на различиту културу и језик. Као што и уводни стих каже, наша деца живе у неком другачијем времену и морамо се томе прилагођавати.

И ове године добили смо eTwinning ознаку за квалитет школе, јер смо упркос тешким условима успели да одржимо континуитет. Радили смо то због наших ученика и њиховог напредовања и посебно нам је драго што смо добили и писмо Марије Габријел, комесарке за иновације, истраживање, културу, образовање и младе из Брисела, у којем видимо да је наш труд препознат.

На додели признања директорка школе, Наташа Станић која је уједно и аутор пројекта са колегиницом из Литваније Giedrė Raudonienė, представљала је нашу школу и рад као пример добре праксе. На сликама можете видети да је свега неколико школа имало ту част.

Успели смо и ове године и доказали смо да можемо да будемо међу најбољима.

Погледајте фотографије, прочитајте писмо и будите поносни на нас. Кликом на линк у прилогу можете видети како је текла сарадња наших ученика са другарима из Турске, Румуније, Литваније, Грчке, Пољске, Шпаније, Португалије, Чешке и Румуније.

https://beecofriendlyetwinner.weebly.com/viber slika 2021-12-23 15-25-21-062

viber slika 2021-12-23 15-24-06-709viber slika 2021-12-23 15-25-58-095

viber slika 2021-12-23 15-24-53-498писмо

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.