^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Светосавска повеља 2024. године

Сви знате да се већ годинама уназад Светосавска повеља додељује ученицима који су се уздвојили својим трудом, радом, али и свеукупним понашањем током школовања. Оно што не знате, а желимо да вам кажемо, је да су приликом предлагања ученика за носиоца овог признања, сви учитељи и наставници у глави имали имали само једно име и једно дете. Стога вам данас са поносом представљамо нашег Дарија Шпирића.
Дарио је ученик одељења 8-3, који се током ево скоро осам година школовања у нашој школи издвојио већ од првог разреда својом способношћу да схвати и најтеже захтеве.  Упоредо са знањем које је непрестано показивао и проширивао, Дарио је на све који га познају оставио и утисак скромног и лепо васпитаног младог човека. Подједнако успешан и у друштвеним и у природним наукама некако лагано је извршавао све школске обавезе, учествовао на бројним такмичењима (неретко на више такмичења у истом дану) и са истих се враћао са освојеним највишим одличјима. Пре него што у наставку прочитате шта је све Дарио до сада постигао, морамо вам рећи да је Дарио омиљен и међу својим вршњацима захваљујући свом ведром духу и оданости. Морамо вам рећи и да сви ми који смо имали част да му предајемо и да га упознамо, знамо да смо имали велику срећу, јер ћемо једног дана с поносом моћи да кажемо да смо му били наставници.
Прочитајте сад нешто о његовим наградама и знаћете и сами зашто овако пишемо:
6. разред:
* физика - општинско такмичење (1. место)
* физика - окружно такмичење (1. место)
* физика - републичко такмичење (4. место)
* математика - општинско такмичење (1.место)
* српски језик - општинско такмичење (2.место)
* српски језик - окружно такмичење (2.место)

* инфос - окружно такмич* инфос - републичко такмичење (2. место)7. разред:
* физика - општинско такмичење (1. место)
* физика - окружно такмичење (1. место)
* физика - републичко такмичење (4. место)
* српски језик - општинско такмичење (2.место)
* српски језик - окружно такмичење (1.место)
* историја - општинско такмичење (2.место)
* историја - окружно такмичење (2.место)
* географија - општинско такмичење (2.место)
У истој години Дарио је учествовао на републичким такмичењима из физике, историје и српског језика.
Податак који не смемо занемарити је и чињеница да је Дарио морао да од неких такмичења одустане не зато што није имао довољно знања, већ зато што су се такмичења датумски преклапала. Вероватно зато што ни они који праве календаре такмичења не очекују да ето има деце која могу бити успешна на толико поља.
На прослави школске славе директорица Наташа Станић је Дарију уручила пригодан поклон уз жеље да настави путем којим је кренуо. Вече пре тога Дарио је раме уз раме са осталим носиоцима повеље награду примио и на Свечаној академији у Културном центру у Руми.
Дарио, честитамо ти у име свих запослених у нашој школи на овом успеху и желимо ти да оствариш све планове које си направио, а не сумњамо ни најмање да хоћеш.
дарио сајт
 
Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.